Ukusan i zdrav oporavak posle treninga

Bilo da trenirate ujutru ili uveče, verovatno prezalogajite nešto pre nego što krenete u teretanu. To vam daje energiju i snagu. A da li ste znali da je ono što pojedete posle treninga još važnjije? Predložiću vam šest užina koje možete lako spremiti i okrepiti se posle treninga.

Banana i čokolano mleko

Posle treninga potrebni su vam proteini u kombinaciji sa ugljenim hidratima. Ova kombinacija je dobar izbor, jer je telo brzo pretvara u energiju.  Moj favorit u poslednje vreme je Balans + Protein čoko šejk, no bilo koje čokoladno mleko će vam pomoći da nadoknadite kalijum i vitamin B, pored već pomenutih proteina i ugljenih hidrata.

chocolate-banana-mocha-shake

Jogurt i bobičasto voće

Jogurt je odličan izvor kalcijuma, proteina, i kalijuma, a pored toga je nizak sadržaj masti i relativno visok u ugljenim hidratima. Jagode, maline, kupine ili borovnice doneće vašem obroku lepši ukus.
12-fruityogurt-masaltofgetty-72325

Musli pločice

Njih možete sami jednostavno spremiti ili pak kupiti u sekcijama zdrave hrane u bilo kom supermarketu. One će zadovoljiti vašu potrebu za slatkišima, a za razliku od klasičnih slatkiša pune su vitamina B i gvožđa.

13-granolabarmitchmandel

Pirinčane pločice sa kikiriki puterom

Ove pločice imaju malo kalorija, od kojih većina dolazi iz ugljenih hidrata koji daju energiju. Puter od kikirikija je odličan izvor proteina i polinezasićenih i mononezasićenih masti koje su dobre za srce. Takođe sadrži vitamin E, koji pomaže kod oporavka mišića.

img_2148

Smuti

Napitak sačinjen od bilo koje vrste mleka ili jogurta i voća je lako napraviti, a pun je antioksidanata, vitamina i drugih hranjivih materija. Po izboru možete dodati žitarice, orašaste plodove, med ili đumbir. Moja omiljena je kombinacija sojinog mleka i malina, kroz koju unosim dovoljnu dozu vlakana na najslađi mogući način.
cran-raspberry-smoothie

Grčki jogurt sa čija semenom 

Ovaj recept sam smislila ekspreimentišući sa sastojcima koje imam u frižideru i komodi, svideo mi se ukus i nastavila sam da ga pravim. Sjajna stvar bogata proteinima, antioksidantima, vlaknima i brojinm vitaminima. Pretražujuči internet saznala sam da zaista i postoji proizvod Greek yogurt + chia. Nadam se da je ukusan koliko i ovaj moj, a svakako ću ga probati prilikom prvog sledećeg putovanja u inostranstvo.

tumblr_mq9uzevvjb1qfu6pbo1_r1_1280

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s